INCALZIRE CU INFRAROSU

Ce este încălzirea cu infraroșu?

Imaginează-ți că ții în mână o cană de ceai cald. Odată ce mâna ta a luat contact cu

recipientul, simți cum începe transferul de căldură și palma ți se încălzește.

Acum, imaginează-ți că e atât de fierbinte cana de ceai, încât nu o poți atinge. Însă, ridici palma deasupra ei și simți cum mâna ți se încălzește. În acest caz, transferul termic nu a avut nevoie de contact, ci s-a realizat prin radiație infraroșu, ale cărei unde nevăzute poartă căldura de la lichidul fierbinte până la mâna ta.

Cu alte cuvinte, un sistem de încălzire cu infraroșu este un corp cu temperatură ridicată (panou radiant) care transferă căldură către corpurile din jurul său fără a fi nevoie de contact, prin intermediul radiației. De exemplu, cărămida folosită la construcția unei clădiri va absorbi o cantitate considerabilă de căldură și o va elibera înapoi în cameră pentru un timp îndelugat.

Prin ce se remarcă panourile radiante cu infraroșu?

#1 Aspect plăcut!

Se aseamănă cu tablourile și se fixează cu ușurință pe perete sau tavan. Panourile pot „fi îmbrăcate” cu orice imagini, chiar și picturi celebre.

#2 Încălzire eficientă

În loc să încălzească doar aerul din încăpere, precum sistemele tradiționale de încălzire, panourile radiante încălzesc în primul rând suprafața desfășurată a camerei (pereți, podea, tavan), mobila și obiectele.

#3 Mediu confortabil

Odată ce pereții sunt încălziți în profunzime, aceștia împreună cu obiectele din încăpere vor elibera căldura în ritm lent și constant, sporind efectul sistemului de încălzire cu infraroșu.

#4 Temperatură constantă

Întreaga structură a încăperii fiind caldă (nu doar aerul), se va crea un mediu confortabil, fără diferențe de temperatură pe înălțime sau zone reci în apropierea pereților așa cum se întâmplă la încălzirea cu calorifere.

COSTURI DE INCALZIRE

Economii de până la 50%

Panourile radiante cu infraroșu sunt una din cele mai eficiente soluții de încălzire de pe piață, din punct de vedere al costurilor.

Odată ce pereții au fost încălziți în profunzime, aceștia, împreună cu obiectele din cameră, vor elibera căldură în ritm lent și constant, aducând un aport de căldură semnificativ. În felul acesta, necesarul termic calculat în [ w ] al încăperii este mult mai mic față de încălzirea convectivă.

Rezultatul? Încăperea va rămâne caldă pentru mai mult timp iar panourile radiante vor porni mai rar și vor consuma mai puțină energie electrică. Procesul de încălzire radiant este 100% eficient, fiecare kwh consumat fiind transformat în totalitate în căldură.

În cazul clădirilor bine izolate, reducerea de costuri la încălzire se face astfel:

Până la 15% față de încălzirea cu gaz;Până la 20% față de încălzirea pe bază de lemn;Până la 50% față de încălzirea cu centrală electrică sau radiatoare.

Suna si solicita o estimare a consumului pentru spatiul tau!

Panourile radiante:

Beneficii pentru sănătate

Încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu nu produce curenți de aer în încăpere, spre deosebire de cea din spațiile încălzite cu sisteme precum centrală termică, convectoare sau calorifere. Aici se produc curenți de convecție care mișcă aerul și antrenează praful, polenul și bacteriile aeriene. Pentru persoanele sănătoase, efectele sunt nesemnificative, însă cei care suferă de boli respiratorii de orice fel, alergii sau astm, sunt afectați. De aceea, se recomandă încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu, care protejează persoanele cu boli respiratorii și chiar le îmbunătățește starea, datorită lipsei curenților de aer.Beneficiile încălzirii cu infraroșu sunt recunoscute la scară largă pentru eficiența dovedită în fizioterapie, tratarea reumatismului și a durerilor articulare. În plus, datorită proprietăților sale de încălzire, radiația infraroșu e benefică și pentru persoanele cu circulație sanguină periferică slabă. Corpul uman se încălzește în mod plăcut și circulația sângelui este stimulată în întregul organism.

Panourile radiante cu infraroșu sunt eficiente în orice spațiu, fie deschis sau închis.

More articles

Intrebari Frecvente
7 +0300, Tuesday