5 motive pentru alegerea panourilor radiante cu infraroșu

5 motive pentru alegerea panourilor radiante cu infraroșu

4 +0300, Thursdaydevsck@seocupcake2 comentarii
Ai auzit tot felul de păreri pro și contra despre panourile radiante cu infraroșu? Plănuiești să achiziționezi unul, dar vrei mai multe informații și sfaturi practice?

Atunci ai nimerit exact unde trebuie.

Îți vom explica cele mai importante avantaje ale panourilor radiante cu infraroșu pentru a te ajuta să iei decizia potrivită.

Așadar, hai să povestim puțin despre acest sistem de încălzire neconvențional.

Ce înseamnă încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu?


În primul rând e important să înțelegi cum funcționează un panou radiant cu infraroșu și prin ce se deosebește față de sistemul clasic de încălzire, prin calorifere.

Imaginează-ți că te afli în fața unui bol fierbinte cu orez cu lapte. Îți este greu să atingi bolul fără să te frigi pentru că orezul cu lapte și-a transferat căldura spre recipientul care îl conține. Dacă vei poziționa palma în apropierea bolului, vei percepe căldura emanată de orezul cu lapte. Transferul de căldură se realizează prin radiații invizibile.

Ei bine, sistemul de încălzire prin panouri radiante funcționează exact la fel.Spre deosebire de sistemele de încălzire convenționale, cel prin panouri radiante nu încălzește doar aerul din cameră, ci prin intermediul radiațiilor infraroșu încălzește pereții, tavanul, podeaua, piesele de mobilier și celelalte obiecte.

Radiațiile infraroșu pun în mișcare moleculele corpurilor cu care intră în contact. Datorită acestui fapt, corpurile în cauză emană căldură.

Eficiența panourilor radiante cu infraroșu este completată și de alte aspecte care te vor ajuta să trăiești mai confortabil indiferent de anotimp.

Am descris avantajele utilizării acestei surse de căldură în cele ce urmează.

 

Montarea simplă și rapidă


 

Uită de labirintul de conducte când vine vorba de montarea panourilor radiante cu infraroșu.

Ceea ce trebuie să știi chiar de la început este că panourile radiante se montează fie pe perete, fie pe tavan.

În cazul montării unui astfel de panou nu ai nevoie de aprobări sau avize speciale. În plus, îl poți monta chiar tu însuți în aproximativ 30 de minute, exact în locul unde ți se pare că se potrivește cel mai bine.

Instrumentul cheie de care ai nevoie este o bormașină cu care vei da patru găuri în perete, număr impus de configurația dreptunghiulară a panoului.

În cutia produsului vei găsi instrucțiunile de care ai nevoie. După fixarea panoului, tot ce trebuie să faci este să îl cuplezi la cea mai apropiată sursă de energie electrică.

Designul modern și discret


Panourile radiante cu infraroșu sunt plate și compacte.

De regulă au formă dreptunghiulară și au culori variate, de la alb, nuanță ideală pentru tavan, până la culoarea preferată de tine. Datorită acestui detaliu, poți să îți personalizezi panoul ales în funcție de gusturi și de tendințele în care ți-ai organizat interiorul.

Găsește o ilustrație care îți transmite o stare de bine sau care se asortează și cu alte elemente din casa ta, și camuflează-ți panoul radiant într-un tablou pe care să îl admire oricine te vizitează.

Designul lor modern le transformă într-o alegere inspirată atât pentru baie, cât și pentru bucătărie.

Și dacă îți dorești discreție poți opta pentru un panou cu design minimalist. Acesta va trece de cele mai multe ori neobservat.


Aport pentru starea de bine și pentru sănătatea zilnică


Din câte ai observat, panourile radiante cu infraroșu sunt eficiente și economice. Spre deosebire de încălzirea clasică, acestea încălzesc spațiul uniform, eliminând zonele reci din locuința ta.

În plus, absența curenților de convecție produși de calorifere sunt un real beneficiu. Curenții de convecție pun în mișcare aerul din cameră și antrenează praful, polenul și bacteriile aeriene. Lipsa acestor curenți înseamnă un mediu mai igienic pentru tine, deloc propice alergiilor.

Un mare avantaj este și faptul că poți opta pentru un panou radiant cu infraroșu care să aibă în componența sa turmalină. Turmalina este un mineral natural, cunoscut la nivel mondial, foarte benefic pentru sănătate.

Iată câteva dintre proprietățile extraordinare ale panourilor radiante Sunjoy cu turmalină:

  •         stimulează circulația sangvină;

  •         dilata vasele de sânge;

  •         ameliorează reumatismul și durerile articulare;

  •         accelerează procesul de vindecare în cazul întinderii ligamentelor, fracturilor, arsurilor;

  •         întărește sistemul imunitar;

  •         reduce stările de oboseală și depresie.


Turmalina este cunoscută și pentru emisia de ioni negativi în atmosferă.

În ciuda denumirii, ionii pozitivi sunt cei care atentează la crearea unui mediu de viață sănătos. Excesul de ioni pozitivi favorizează accentuarea oboselii și a iritabilității. Mai mult, contribuie și la dezvoltarea depresiei sau a astmului. Ionii pozitivi sunt peste tot, mai ales în aglomerările urbane și în locuințele noastre, fiind emiși de aparatura electronică și luminile fluorescente.

Așa că avem nevoie de ioni negativi pentru a neutraliza efectul nociv al ionilor pozitivi atât de prezenți în viețile noastre. În mediul natural, ionii negativi sunt ușor de găsit în natură, precum la pădure, la munte și în apropierea cascadelor.

Gândește-te puțin cât de relaxat și plin de energie te simți în astfel de locuri. Nu ar fi grozav să aduci o parte de natură chiar la tine în casă?

 

Siguranță fără verificări periodice
Sistemele de încălzire clasice te expun la o serie de riscuri pe care, fie că vrei, fie că nu, trebui să le iei în calcul. Și cele mai frecvente riscuri sunt reprezentate de inundații și asfixierea/intoxicarea cu gaz.

Imaginează-ți doar cât de neplăcut este să ai probleme cu centrala, să ți se spargă o conductă și să te trezești brusc inundat. Ține cont că acest accident neplăcut te poate surprinde în momentele tale de grație, când tragi un pui de somn sau când te uiți la serialul preferat. Până îți dai seama cum să gestionezi situația, locuința îți este devastată.

Însă panourile radiante cu infraroșu sunt special proiectate tocmai pentru a te feri de astfel de accidente. 

Ele sunt alimentate de energie electrică, nu necesită verificări periodice și nu presupun un sistem de țevi care îți străbat locuința. În plus, panourile radiante au o garanție de 10 ani și o durată de viață de peste 25 de ani.

Cost redus la factura de încălzire
Faptul că obiectele din locuința ta sunt încălzite și generează la rândul lor căldură e un avantaj imens. Pentru că acestea nu se răcesc într-un ritm accelerat, căldura din casă este menținută pentru o perioadă mai lungă de timp.

Menținerea căldurii în spațiul tău are ca efect direct pornirea mai rară a panourilor radiante, și implicit un consum redus de energie electrică.

În cazul în care locuința ta este și izolată termic, răcirea se produce într-un ritm și mai lent.

Se estimează că panourile radiante cu infraroșu îți reduc costurile la încălzire cu până 50%.  În plus, durata de viață a panourilor radiante cu infraroșu este de aproximativ 25 de ani, ceea ce înseamnă că sunt o investiție pe termen lung.

Dacă ești de părere că un panou radiant cu infraroșu este o alegere bună pentru casa ta, echipa Unic Energo Instal  îți stă la dispoziție. Îți garantăm consiliere de calitate și un calcul gratuit al consumului de energie atunci când sunt folosite panourile radiante.

Poți accesa calculatorul pentru randamentul termic pe site-ul nostru.

More articles