Învață cum scazi factura la încălzire: folosește panouri radiante cu infraroșu

Învață cum scazi factura la încălzire: folosește panouri radiante cu infraroșu

4 +0300, ThursdayUNIC ENERGO INSTAL SRL0 comentarii

Vrei o modalitate eficientă prin care să scazi factura la încălzire?

Dacă ești în căutarea unor soluții practice și cu rezultate reale, atunci îți propun să afli mai multe despre panourile radiante cu infraroșu.

Știu, atunci când încălzirea locuințelor pe timp de iarnă este dezbătută, mai ales în familie, părerile sunt de cele mai multe ori împărțite. Însă, cum gazele naturale devin din ce în ce mai scumpe, o alternativă eficientă este de preferat încălzirii convenționale.

În plus, renunțarea la centrala pe gaz și la toate țevile care îți împânzesc casa este o soluție atât estetică cât și benefică pentru confortul și sănătatea ta zilnică.

Dar, o să discutăm despre toate aceste aspecte puțin mai târziu.

Pentru moment, ceea ce ar trebui să conteze cel mai mult este faptul că panourile radiante cu infraroșu te pot ajuta să reduci factura la încălzire cu până la 50%. Acestea sunt cifrele, însă totul variază în funcție de mai mulți parametri pe care o să-i trecem în revistă în cele ce urmează.

 

Panourile radiante cu infraroșu, alternativa reală pentru încălzirea convențională


Încălzirea cu ajutorul centralelor pe gaz nu mai este cea mai eficientă soluție. Căldura se pierde de cele mai multe ori și temperatura dorită nu este distribuită în mod uniform.

Mai mult, încălzirea caloriferelor clasice antrenează praful și usucă aerul. Pe scurt, confortul termic nu asigură rezultatele așteptate. Iar, la finalul lunii factura nu este nici ea tocmai prietenoasă.

Căldura din interiorul locuinței în timpul zilelor răcoroase se poate obține însă mult mai eficient.

Panourile radiante asigură o încălzire ce are la bază principiile radiațiilor cu infraroșu.

Pe scurt, radiațiile vor încălzi corpurile din cameră și nu doar aerul. Corpurile deja încălzite vor radia mai apoi căldură în spațiul din jur.

Astfel, casa ta va fi încălzită în mod uniform și eficient cu un consum minim de energie – în acest caz vorbim despre energia electrică desigur.



Dacă comparăm panourile radiante cu centralele electrice, economia lunară poate ajunge până la 50%. Iar în cazul centralelor pe gaz această reducere va fi în jurul procentului de 20%.

Desigur, cele mai bune rezultate se obțin atunci când pereții exteriori sunt bine izolați și atunci când ferestrele sunt din geam termopan.

Și dacă îți faci griji în ceea ce privește montajul lor trebuie să-ți spun că poți sta liniștit. Nu vei avea nevoie de proiect, avize sau de ajutor de specialitate. Panourile se montează rapid și simplu, indiferent de particularitățile locuinței.

Mai mult, panourile au o durată de viață de cel puțin 25 de ani, nu necesită verificări periodice și au o garanție de 10 ani de zile.

Alte costuri de care vei uita:

    •  reviziile periodice pentru instalația de gaz,

    •  reviziile anuale pentru centralele pe gaz și electrice,

    •  repararea pereților cu igrasie

    •  modificarea proiectului de gaz.


Panourile radiante cu infraroșu, alternativa reală pentru încălzirea convențională




Radiațiile cu infraroșu emanate de panouri sunt benefice pentru bunăstarea zilnică.

Ele ajută la reglarea echilibrului termic, sunt recomandate pentru ameliorarea afecțiunilor respiratorii și asigură un echilibru celular care ajută la buna funcționare a organismului uman.

Mai mult, panourile Sunjoy au o funcționare semipermanentă. Ele au o funcție de utilizare în scop terapeutic separată de cea de încălzire. Aceste panouri au în componența lor turmalina, un mineral extrem de benefic pentru stimularea circulației sangvine.

Radiația directă va ajuta persoanele care suferă în urma afecțiunilor reumatice și va elimina până la 99.9% dintre bacteriile regăsite în aerul pe care îl inspirăm.

 

Alegerea panourilor radiante Sunjoy cu infraroșu


După cum am afirmat în rândurile introductive ale acestui articol, eficiența panourilor radiante depinde de anumiți parametri.

De exemplu, tipul și puterea panoului Sunjoy se alege în funcție de dimensiunile camerei sau spațiului care se dorește a fi încălzit.

La alegerea panoului radiant va conta și izolația pereților exteriori, etajul la care se află spațiul și poziționarea acestuia.

Raportul termic se calculează în funcție de parametrii specifici tocmai pentru a se obține cele mai bune rezultate. Un panou potrivit pentru specificul camerei va asigura atât confort termic cât și economie lunară la factura de energie electrică.

Poți să folosești pagina de Contact Unic Energo Instal pentru a solicita o estimare gratuită de calcul pentru spațiul tău. Poți accesa și calculatorul de consum dacă vrei să vezi cum poți încălzi eficient casa ta renunțând la centrala convențională.

În plus, specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu toate informațiile de care ai avea nevoie pentru alegerea, montajul și folosirea panourilor radiante cu infraroșu.

Economisește și trăiește sănătos indiferent de anotimp.

More articles