Înlocuirea centralei termice pe gaz cu panouri radiante: montaj și costuri

Înlocuirea centralei termice pe gaz cu panouri radiante: montaj și costuri

4 +0300, Thursdaydevsck@seocupcake0 comentarii
Dacă te-ai hotărât că e timpul să schimbi modul în care îți încălzești locuința nu pot decât să te felicit pentru alegerea făcută.

Încălzirea clasică folosind centralele pe gaz sau electrice nu este cea mai eficientă. În plus nu este nici cea mai avantajoasă atunci când vine vorba despre factura lunară la încălzire. Desigur, confortul tău zilnic este și el important, în special atunci când abia aștepți să te întorci acasă după o zi solicitantă.

Ei bine, toate aceste aspecte te-au determinat să faci o schimbare în viața ta. Și înlocuirea centralei termice pe gaz cu panouri radiante cu infraroșu este cea mai bună decizie pe care o puteai lua.

Dacă încă nu ești 100% hotărât, află că montajul panourilor radiante și costurile aferente sunt alte avantaje ale folosirii panourilor radiante. Dar despre toate acestea o să discutăm în detaliu în cele ce urmează.

Înlocuirea centralei termice pe gaz cu panouri radianteAtunci când vrei să schimbi centrala pe gaz cu o soluție modernă de încălzire trebuie să știi că:

  •         Va trebui să dai jos centrala existentă.

  •         Vei scăpa de țevile de gaz care îți străbat locuința.

  •         Vei renunța la caloriferele clasice din fiecare cameră.

  •         Nu vei mai avea țevi de apă care îți traversează pereții.

  •         Nu va mai trebui să îți amintești de revizii periodice.


  •         Vei uita de grija pericolelor specifice centralelor convenționale.

  •         Vei respira un aer mai curat: panourile reduc cantitatea de praf si alergeni.


Așadar, decizia de a înlocui centrala pe gaz cu panouri radiante este în avantajul tău. Locuința ta va fi mai luminoasă în lipsa centralei, a conductelor, țevilor și caloriferelor.

Nu vei mai avea probleme cu scăpările de gaze sau cu reviziile anuale. Nu vei mai da bani pe proiecte de gaz și alte operațiuni specifice modificărilor de proiect. Și, nu în ultimul rând, vei trăi mai sănătos.

Află cum panourile radiante cu infraroșu ameliorează afecțiunile respiratorii.

Panouri radiante cu infraroșu: montaj și costuri

MontajulPanourile radiante pot fi montate atât în prezența centralei pe gaz sau electrice cât și în lipsa ei.

Funcționalitatea panourilor nu depinde de prezența altor surse de încălzire. Așadar, poți încerca aceste sisteme moderne chiar înainte de a renunța definitiv la centralele clasice.

Panourile radiante cu infraroșu  au dimensiuni reduse și un design modern, discret. Ele pot fi montate fie pe perete, fie pe tavan. Pentru că nu încălzesc aerul ci corpurile din cameră, ele pot fi montate oriunde îți dorești.

Se vor încadra perfect cu particularitățile spațiului și te vor impresiona cu eficiența lor zilnică.

Este important de știut că nu ai nevoie de avize sau proiecte pentru achiziționarea și folosirea panourilor radiante cu infraroșu. Ele sunt alimentate la rețeaua de energie electrică și nu implică alte sisteme suplimentare – nu vor încălzi apa și nu sunt legate la calorifere.

Așadar, panourile încălzesc prin intermediul radiațiilor corpurilor. Aceste corpuri vor radia la rândul lor căldură în spațiul interior. De aceea se va obține o căldură uniformă și un aer ușor respirabil, fără praf sau particule.

Montajul propriu-zis se poate realiza și fără ajutorul unui specialist. Nu trebuie decât să folosești o bormașină pentru a fixa panoul în perete. Desigur, o priză trebuie să fie la îndemâna ta.

CosturileDupă cum îți poți da seama, costurile aferente montajului panourilor radiante cu infraroșu sunt minime.

Acestea se pot referi doar la renovarea spațiului rămas după ce ai ales înlăturarea centralei pe gaz și a conductelor / țevilor și caloriferelor rămase.

În plus, ai scăpat și de costurile cu verificările anuale pentru instalația de gaze naturale.

Singura factură rămasă este cea la energie electrică. Și, după cum vei vedea, factura la încălzire se va reduce substanțial . Totul fără a pierde din confortul termic pe care îl dorești. Practic, vei reuși să încălzești casa mai eficient și mai confortabil decât ai făcut-o în trecut.

În condițiile în care construcția este eficient izolată, dacă alegi panourile radiante cu infraroșu poți obține economii de până la:

  • 15% față de încălzirea cu gaz;

  • 20% față de încălzirea pe bază de lemne sau brichete;

  • 50% față de încălzirea cu centrală electrică.


Află ce tip de panou trebuie să alegi pentru camerele casei tale folosind calculatorul Unic Energo Instal. Informații suplimentare despre avantajele încălzirii prin panouri radiante poți obține folosind datele noastre de contact. Specialiștii Unic Energo Instal te vor sfătui și îți vor explica care sunt cele mai eficiente soluții de încălzire recomandate pentru specificul locuinței tale.

Alege informat și bucură-te de confort și căldură indiferent de anotimp. 

 

More articles